Cum să ne detoxifiem organismul

Multă lume mă întreabă ce să facă pentru a preveni cancerul, dar și pentru a întări sistemul imunitar. Încep prin a vă spune că recomand această metodă de “curățare” a organismului în două cure pe an, una primăvara și cealaltă toamna.

Cum “adunăm” toxine în corp?

Expunerea organismului la anumite s…

Citește mai mult despre: Cum să ne detoxifiem organismul

Îmbunătățirea relației pacient – medic

Medicina este știintă, artă și conștiință. Și pacientul trebuie să cultive o artă specială de inter-relaționare cu medicul. Obiectivul principal al pacientului este de a-l face pe doctor să-l vindece. Vindecarea necesită o relație de egalitate și respect reciproc.

Pacientul dorește să fie cunoscut…

Citește mai mult despre: Îmbunătățirea relației pacient – medic

Activitatea fizică vă redă sănătatea

Activitatea și exercițiul fizic sunt componente vitale în ceea ce privește menținerea performanțelor sistemului limfatic și importanța acestuia pentru detoxifierea organismului. Fluidul limfactic transportă substanțe nutritive, oxigen, dioxid de carbon și deșeuri metabolice.

În mod normal, toxinele…

Citește mai mult despre: Activitatea fizică vă redă sănătatea

Detoxifierea rinichilor

Continui subiectul detoxifierii, abordând unele dintre cele mai importante organe ale organismului uman și anume rinichii.

Prin rinichi se elimină deșeurile metabolice și unele medicamente, mai ales analgezicele care pot fi extrem de dăunătoare pentru aceste organe. Din această serie fac parte aspi…

Citește mai mult despre: Detoxifierea rinichilor

Curățarea pielii

Pielea este, de asemenea, un organ important de eliminare/detoxifiere, care este numit uneori “al treilea rinichi” deoarece multe dintre funcțiile sale sunt similare cu cele ale rinichilor. Atunci când toate sistemele organismului sunt supraîncărcate cu cantități mari de toxine, funcția de detoxifi…

Citește mai mult despre: Curățarea pielii

Cum ne alegem doctorul

În urmă cu mulți ani, în timpul studenției mele, adresându-mă unui distins și respectat profesor (purtător a numeroase onoruri universitare) cu “domnule doctor” acesta mi-a replicat foarte calm că el este doar îngrijitor de bolnavi.

De atunci și până acum lucrurile s-au schimbat mult în sensul dist…

Citește mai mult despre: Cum ne alegem doctorul