as medica bucov 970x250

Laboratorul AS Medica - Acuratețea rezultatelor înseamnă eficacitatea tratamentului

 

 

 

Laboratorul Spitalului AS Medica efectuează o gamă largă de analize medicale la standarde de înaltă calitate prin intermediul unui colectiv valoros de specialiști în medicina de laborator, dar și prin utilizarea aparatelor de ultimă generație.

 

Pentru noi cel mai important…

Citește mai mult despre: Laboratorul AS Medica - Acuratețea rezultatelor înseamnă eficacitatea tratamentului

Masajul terapeutic – indicații și contraindicații

 


Masajul este una dintre cele mai vechi terapii și este folosit în scop fiziologic, profilactic (fiind o modalitate eficientă pentru prevenirea bolilor, încetinirea proceselor de îmbătrânire și prelungirea vieții și se aplică la nivelul întregului corp sau anumitor părți ale corpului, incluzâ…

Citește mai mult despre: Masajul terapeutic – indicații și contraindicații

De ce sunt importante analizele uzuale?

 

Analizele uzuale au ca scop identificarea precoce a unor afecțiuni și pot semnala predispoziția pentru anumite boli. Deși există un standard privind setul de analize uzuale, uneori pot fi recomandate investigații suplimentare în funcție de vârsta, starea de sănătate și istoricul familial al p…

Citește mai mult despre: De ce sunt importante analizele uzuale?

Poți fi în fiecare zi salvatorul unei vieți!

Campania de strângeri de fonduri a Asociației ”Sănătate pentru Toți – Dr. Scarlat” continuă și anul acesta. Astfel, până pe 15 martie, aveți ocazia să vă alăturați proiectului de ajutor umanitar alături de doctorul Alin Scarlat.

Scopul principal al Asociației ”Sănătate pentru Toți – Dr. Scarlat” e…

Citește mai mult despre: Poți fi în fiecare zi salvatorul unei vieți!

Interviu cu dr. Alin Scarlat – Plante sau medicamente? VIDEO (16 iulie 2014)

https://www.youtube.com/watch?v=6bBqfgtM82o

Cum recunoaștem alimentele care ne fac rău? (24 iulie 2014)

https://www.observatorulph.ro/lifestyle/41282-cum-recunoastem-alimentele-care-ne-fac-rau-video

Interviu doctor Alin Sca…

Citește mai mult despre: Apariții în presă

Cum să ne detoxifiem organismul

Multă lume mă întreabă ce să facă pentru a preveni cancerul, dar și pentru a întări sistemul imunitar. Încep prin a vă spune că recomand această metodă de “curățare” a organismului în două cure pe an, una primăvara și cealaltă toamna.

Cum “adunăm” toxine în corp?

Expunerea organismului la anumite s…

Citește mai mult despre: Cum să ne detoxifiem organismul

Îmbunătățirea relației pacient – medic

Medicina este știintă, artă și conștiință. Și pacientul trebuie să cultive o artă specială de inter-relaționare cu medicul. Obiectivul principal al pacientului este de a-l face pe doctor să-l vindece. Vindecarea necesită o relație de egalitate și respect reciproc.

Pacientul dorește să fie cunoscut…

Citește mai mult despre: Îmbunătățirea relației pacient – medic

Activitatea fizică vă redă sănătatea

Activitatea și exercițiul fizic sunt componente vitale în ceea ce privește menținerea performanțelor sistemului limfatic și importanța acestuia pentru detoxifierea organismului. Fluidul limfactic transportă substanțe nutritive, oxigen, dioxid de carbon și deșeuri metabolice.

În mod normal, toxinele…

Citește mai mult despre: Activitatea fizică vă redă sănătatea

Detoxifierea rinichilor

Continui subiectul detoxifierii, abordând unele dintre cele mai importante organe ale organismului uman și anume rinichii.

Prin rinichi se elimină deșeurile metabolice și unele medicamente, mai ales analgezicele care pot fi extrem de dăunătoare pentru aceste organe. Din această serie fac parte aspi…

Citește mai mult despre: Detoxifierea rinichilor

Curățarea pielii

Pielea este, de asemenea, un organ important de eliminare/detoxifiere, care este numit uneori “al treilea rinichi” deoarece multe dintre funcțiile sale sunt similare cu cele ale rinichilor. Atunci când toate sistemele organismului sunt supraîncărcate cu cantități mari de toxine, funcția de detoxifi…

Citește mai mult despre: Curățarea pielii

Cum ne alegem doctorul

În urmă cu mulți ani, în timpul studenției mele, adresându-mă unui distins și respectat profesor (purtător a numeroase onoruri universitare) cu “domnule doctor” acesta mi-a replicat foarte calm că el este doar îngrijitor de bolnavi.

De atunci și până acum lucrurile s-au schimbat mult în sensul dist…

Citește mai mult despre: Cum ne alegem doctorul