as medica bucov 970x250

Activitatea fizică vă redă sănătatea

sport

Activitatea și exercițiul fizic sunt componente vitale în ceea ce privește menținerea performanțelor sistemului limfatic și importanța acestuia pentru detoxifierea organismului. Fluidul limfactic transportă substanțe nutritive, oxigen, dioxid de carbon și deșeuri metabolice.

În mod normal, toxinele sunt filtrate și distruse de către sistemul limfactic. Totuși, în cazul în care starea de sănătate este afectată și obiceiurile nutriționale sunt inadecvate, limfa stagnează (sistemul limfatic se blochează) și poate conține depozite de bacterii moarte, toxine metabolice și celule moarte.

Starea sistemului limfactic poate fi influențată în mod negativ de: extenuare și lipsa de odihnă; sedentarism și lipsa activității fizice; consumul de alimente procesate și lipsa de alimente vegetale proaspete; depresie cronică; substanțe chimice toxice; atitudini și comportamente negative care blochează energia pozitivă.

Atunci când sistemul limfatic este blocat, nivelul de oxigen este scăzut, mediul devine toxic, ceea ce influențează în mod negativ toate celulele corpului. Un flux limfatic toxic poate determina degenerarea celulelor și organelor și poate contribui la formarea de tumori canceroase.

În scopul obținerii unui bun drenaj al sistemului limfatic se recomandă efectuarea zilnică de exerciții fizice ușoare ce pot consta și în plimbări în pas vioi, în masaje corporale și înlăturarea factorilor negativi mai sus menționați.