as medica bucov 970x250

Laboratorul AS Medica - Acuratețea rezultatelor înseamnă eficacitatea tratamentului

 

 Mastering Microbiology

 

Laboratorul Spitalului AS Medica efectuează o gamă largă de analize medicale la standarde de înaltă calitate prin intermediul unui colectiv valoros de specialiști în medicina de laborator, dar și prin utilizarea aparatelor de ultimă generație.

 

Pentru noi cel mai important lucru este ca pacienții noștri să beneficieze în cel mai scurt timp de rezultatele corecte, asfel încât diagnosticarea să fie precisă, iar tratamentul care să ajute menținerea sau refacerea sănătății să fie eficient.

Provocările actuale în asistența medicală la nivel mondial, cum ar fi organismele multirezistente (MDRO) face ca laboratorul AS Medica să fie flexibil și responsabil pentru oferirea informațiilor corecte la momentul potrivit.

Eficiența softului aparatului VITEK 2 Compact – aparat aflat în dotarea laboratorului AS Medica - oferă posibilitatea de a ajuta la îmbunătățirea succesului terapeutic asupra pacientului prin identificarea  microbiană sigură (ID) și testarea sensibilității la antibiotice (AST).

 

vitek 2 compact               vitek 2 compact right 0

 

 

Realitatea este că microbii sunt din ce în ce mai rezistenți. Consumul excesiv și impropriu de antibiotice este cauza principală de rezistență a microbilor la antibiotice. VITEK 2 Compact, lider în domeniul antibiogramelor și rezisteței la antibiotice este unicul analizor care furnizează rezultatul antibiogramei în 24 de ore.

Pentru 95% din bacteriile uzuale, folosind Vitek 2 Compact, identificarea se realizează în 6 ore și antibiograma în 7 ore.

Identificarea rapidă, fiabilă a agenților patogeni și sensibilitatea lor la antimicrobiene este un instrument-cheie în arsenalul nostru împotriva rezistenței antimicrobiene.

                                             ghjuyhuguj

 

jhjui

 

 

Mai mult decât atât, sistemul expert avansat asigură rezultatele testelor și scade șansa erorii umane prin validarea rapidă, automată și sistematică a fiecărui rezultat AST. Fiecare CMI (concentrație minimă inhibitorie) este verificat în baza de date de mai mult de 3.500 de fenotipuri și 30.000 de distribuții CMI pentru a determina compatibilitatea cu fenotipuri sălbatice sau rezistente definite anterior.

 

Siguranța rezultatelor este garantată de modul de lucru ce are la bază o automatizare integrală, iar plusul de securitate se datorează eliminării tuturor manevrelor repetitive.

ryweh5rti

 

 

 

Timpul mediu de identificare variază în funcție de speciile bacteriene introduse:

- bacili Gram negativi 2-10 ore

- bacterii Gram pozitive 2-8 ore

- fungi 18 ore

 

 

 

Aparatul Vitek 2 Compact dispune de un soft de control intern de calitate, nepermițând modificarea rezultatelor (valabil și pentru testarea obișnuită). Soft-ul este prevăzut cu AES (sistem expert avansat) care furnizează validarea biologică a rezultatelor, interpretare terapeutică şi comentariiale opţiunii terapeutice. Sistem Expert AES se bazează pe mai mult de 2.000 de fenotipuri şi peste 20.000 de concentraţii minime inhibitorii.

             

hqdefaultvitek2 compact safe closed system 0IMG 9316

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Interpretarea antibiogramei se poate realizarea pe baza standardelor americane și europene în același timp, convertirea rezultatelor făcându-se în câteva secunde.