Luni - Vineri08AM - 08PMSună-ne0344.111.465 / 0371.046.882
DR. ALIN SCARLAT
MEDIC PRIMAR MEDICINĂ INTERNĂ, DOCTOR ÎN ȘTIINȚE MEDICALE

   Am debutat în anul 1977, fiind student în anul doi al Facultăţii de Medicină Generală Cluj- Napoca, prin cercetări asupra speciei Veronica officinalis L. .

   Cercetările au fost realizate în laboratoarele Facultăţii de Farmacie şi Medicină din Cluj Napoca sub îndrumarea profesorilor Barbu Cuparencu, Mircea Tamaş, Şandor Vlaicu.


   Cercetarea s-a concretizat cu un brevet de invenţie: VERALIN – produs medicamentos pentru tratamentul ulcerului gastric.

   În cadrul studiilor doctorale am realizat cercetări privind 3 specii vegetale cu importanţa terapeutică în bolile cardiovasculare. Pe lângă studiile fitochimice asupra celor 3 specii (Crataegus monogina, Rosmarinus officinalis, Arnica montana) am descris tehnologia de preparare a unor produse medicamentoase din aceste specii şi am realizat studiile clinice cu produsele medicamentoase obţinute din aceste plante.

   Am studiat şi sistematizat factorii care influenţează longevitatea şi sănătatea, acest fapt s-a concretizat în volumul “Cheia Longevităţii”.

   Am cercetat şi sistematizat factorii de risc în cancer pe care i-am prezentat în volumul “Factorii de risc în cancer”.

   Am studiat şi cercetat metode de prevenire a cancerului chiar şi in prezenţa existenţei factorilor de risc pentru cancer, publicând cartea “Cum prevenim cancerul”.

   În decursul celor peste 35 de ani de studii şi cercetări în Fitomedicina am sistematizat informaţiile în ciclul de cărţi cu acesta tema : “Ghid de Terapie naturist㔓Mic tratat de Fitomedicină” (volumul I şi II) şi “Bazele Fitoterapiei” – primul manual de fitofarmacologie din ţară.

   În 2017 am publicat „Bolile sufletului”, unde demonstrez că armonia dintre suflet, minte și trup reprezintă starea de sanitate și invers, că orice suferință în suflet, în minte sau în trup influențează și celelalte corpuri ale ființei noastre. Am demonstrat acest lucru trecând în revistă prin toate culturile și tradițiile lumii și ajungând la fizica cuantică care ne confirmă cele susținute de înaintașii noștri.

   Am cercetat și demonstrat și metodele de terapie ale bolilor sufletului.

   Împreună cu o echipă de profesori de la Facultatea de Medicină Cluj-Napoca şi cu fiica mea, Dr. Cristina Scarlat, am studiat, cercetat şi realizat două noi produse medicamentoase, ambele propuse pentru brevetare.

   Primul produs medicamentos, denumit ETRALIN, este un imunostimulator anti-tumoral cu rezultate bune şi fără toxicitate sau reacţii adverse.

   Al doilea produs medicamentos, denumit HEPALIN, realizat dintr-o combinaţie de 8 plante este benefic în tratamentul bolilor hepatice, inclusiv al celor de etiologie virală.

   Un al treilea produs este AS-RENALFORT: prin combinarea celor cinci plante se potențează efectul litolitic renal indiferent de natura chimică a calculilor, prin acțiunea la nivelul glomerurilor renali se realizează un proces de decolmatare al acestora, AS-RENALFORT fiind foarte util în insuficiențe renale acute sau cronice, duce la scăderea importantă a creatininei, ureei și acidului uric din sânge. Acțiunea diuretică este asociată acțiunii antiinflamatorii, favorizând eliminarea retenției de lichid în organism indiferent de mecanismele de producere ale acestuia (renal, cardiac, hormonal, alergic, etc).

   AS-IMUN FORTE s-a dovedit a fi foarte eficient în răceala, gripă, infecții cronice ale aparatului respirator, infecții urinare cronice, infecții digestive cronice, acnee foliculită, infecții și inflamații cronice genitourinare.

   AS-CITOFORT – imunostimulator antitumoral, protecție împotriva reacțiilor adverse ale citostaticelor și radioterapiei.

   AS-DIGEST – rezultat prin combinarea a 4 plante medicinale, ajută și menține buna funcționare a aparatului digestiv.

   AS-HEMA este un supliment alimentar destinat creșterii numărului de trombocite în caz de deficit, dereglări hematologice, reducerii sângerărilor nazale, gingivale, rectale, ameliorării disconfortului premenstrual, fluxului și perioadei menstruale, declanșarea ciclului menstrual la pubertate, sterilitate.

   AS-TIROIDFORT este un supliment alimentar. Componentele sale contribuie la menținerea funcției tiroidiene și a secreției hormonale (Ovăz), susțin sistemul imunitar, contribuie la apărarea naturală a organismului (Chimen, Mentă), contribuie la relaxarea optimă, contribuie la menținerea unui somn sănătos (Lavandă, Mentă, Valeriană), contribuie la circulația normală a sângelui care este asociată cu performanța și reactivitatea creierului, contribuie la activitatea optimă mentală și cognitivă (Busuioc), contribuie la recuperarea bunăstării fizice și mentale, susține sănătatea cardiovasculară (Valeriană)

Program: Luni-Vineri

Programări* (0344.111.465 sau 0371.046.882): 

                      23 noiembrie 2022, începând cu ora 13:00, se fac programări pentru perioada 01-31 decembrie 2022

                      07 decembrie 2022, începând cu ora 13:00, se fac programări pentru perioada 01-15 ianuarie 2023

                      10 ianuarie 2023, începând cu ora 13:00, se fac programări pentru perioada 16-31 ianuarie 2023

(*programările se fac în limita locurilor disponibile)

Copyright by As Medica Bucov. All rights reserved.