CUM SĂ NE DETOXIFIEM ORGANISMUL
Multă lume mă întreabă ce să facă pentru a preveni cancerul, dar și pentru a întări sistemul imunitar. Încep prin a vă spune că recomand această metodă de “curățare” a organismului în două cure pe an, una primăvara și cealaltă toamna.
Cum “adunăm” toxine în corp?
Expunerea organismului la anumite subtanțe chimice prin dietă:
– alimente procesate și prelucrate la temperaturi mari,
– alimente cu aditivi alimentari artificiali cum sunt aromele, coloranții, conservanții, emulgatorii, stabilizatorii, îndulcitorii, băuturile alcoolice și carbogazoase,
– pesticidele și îngrășămintele care sunt folosite în creșterea plantelor pentru a obține o producție mai mare,
– medicamentele și hormonii de creștere administrate animalelor care ajung și în carne și în lapte,
– digestie improprie,
Mediul toxic:
– expunerea zilnică la iritanți chimici care sunt ingerați, inhalați, absorbiți prin piele cum sunt produsele chimice de igienă și de uz casnic,
– produsele chimice din apa contaminată,
– toxinele produse în fluzul sanguin din cauza stresului,
– administrarea de medicamente,
– poluarea și gazele de eșapament din atmosferă,
– fumul de țigară inhalat,
– aluminiul din antiperspirante,
– formdelhida din obiectele de mobilier și din covoare și multe altele
Bolile și toxinele
Multe boli apar din cauza acumulărilor toxice din organism. Aceste produse se acumulează și supraîncarcă treptat organismul cu deșeuri toxice.
În esență, acumularea de toxine este parțial responsabilă pentru dezvoltarea multor afecțiuni printre care chiar și cancerul și de aceea în vederea prevenirii dar și a tratării cancerului prima cerință este ca aceste toxine să fie eliminate din organism.
Atunci când organismul este saturat de toxine, sistemul imunitar nu poate funcționa în mod corespunzător și înlocuirea celulelor afectate este înăbușită din cauza unor blocaje provocate de aceste toxine.
Prima recomandare este să eliminăm toxinele prin intermediul colonului, ficatului, rinichilor, plămânilor și prin piele.
Cum anume se face detoxifierea?
Pentru prevenirea dar și pentru tratarea cancerului, se folosesc diferite metode de detoxifiere care includ:
– consumul de apă (se bea zilnic cel puțin 1 litru și jumătate de apă)
– postul, care include consumul de sucuri naturale (obținute din legume și fructe proaspete, de preferat cultivate ecologic)
– folosirea plantelor cu acțiune detoxifiantă (aloe vera, armurariul, iarba de grâu, lucerna, orzul verde, păpădia, sânziene galbene, trifoiul roșu, urzica, scutelaria, tuia), rădăcina de păpădie pentru curățarea vezicii biliare, semințe de psyllium care ajută la eliminarea toxinelor acumulate (sub forma unui strat) pe suprafața mucoasei colonului, uleiul de măsline împreună cu sucul de lămâie pentru detoxifierea ficatului.
– Eliminarea plumbului, arsenicului, mercurului (din plombele dentare, care trebuie înlocuite/îndepărtate pentru a preveni sau trata boala)
Detoxifierea pe bază de plante poate fi foarte eficientă și pentru persoanele care suferă de efecte secundare ale chimioterapiei. Majoritatea pacienților pot beneficia de utilizarea plantelor cu rol detoxifiant, pentru o perioadă de două până la șase luni, administrarea acestora oprindu-se atunci când se constată reducerea semnificativă a simptomelor. În vederea prevenirii bolilor se poate face un program periodic de detoxifiere, pe o perioadă de trei săptămâni, primăvara și/sau toamna.
ATENȚIE! Nu se recomandă utilizarea prelungită a plantelor cu rol în detoxifiere. Adaptarea unui protocol în funcție de necesitățile fiecăruia înseamnă evaluarea progresului și evaluarea fiecărei etape a vindecării. Datorită faptului că alcaloizii din plantele folosite în detoxifiere pot stimula un flux crescut de bilă și diaree, acestea pot fi un potențial efect secundar de depășire a dozei recomandate. Utilizarea excesivă și prelungită poate duce la pierderea în greutate și/sau anemiere.