Luni - Vineri08AM - 08PMSună-ne0344.111.465 / 0371.046.882
detoxifiere-e1663569648120.jpg

Pielea este, de asemenea, un organ important de eliminare/detoxifiere, care este numit uneori “al treilea rinichi” deoarece multe dintre funcțiile sale sunt similare cu cele ale rinichilor. Atunci când toate sistemele organismului sunt supraîncărcate cu cantități mari de toxine, funcția de detoxifiere a pielii este foarte necesară. Pentru a stimula deschiderea porilor pielii, în vederea eliminării substanțelor toxice, se recomandă înainte de duș un periaj al pielii și în timpul dușului frecarea energică a pielii cu un burete, pentru a elimina straturile de piele moartă. După duș se poate sta în cada cu apă la care s-a adăugat o ceașcă de oțet de cidru de mere pentru restabilirea PH-ului pielii. După baie, se face un masaj energic cu un prosop uscat. De asemenea, după periajul pielii se fac băi cu sare Epson (în cada cu apă caldă se dizolvă 4 cești cu sare Epson sau o ceașcă din această sare, o mână de sare de mare și 2 linguri de ulei de baie) pentru a  ajuta la extragerea toxinelor din organism și absorbția prin piele a sulfatului de magneziu (sarea Epson). Aceste băi ajută la eliminarea toxinelor din organismului, la tratarea bolilor de piele, la eliminarea stresului.

Pentru a curăța și exfolia pielea moartă și pentru a îmbunătăți circulația periferică se recomandă să se facă masaj pe pielea umedă, cu un amestec format din: o mână de sare Epson, o lingură de ulei de baie sau ulei de măsline.

Atenție! Persoanele care suferă de tensiune arterială mare sau boli de inimă trebuie să ceară acordul medicului înainte de a face băi cu sare Epson.

De asemenea, bolnavilor de cancer, li se va face în fiecare seară un masaj pe tot corpul cu un amestec de ulei de măsline și ulei de ricin în părți egale, după care se va face o baie fierbinte, timp de 15 minute pentru a permite uleiurilor să pătrundă în corp. După baie, bolnavul se învelește bine pentru aproximativ o oră, pentru a transpira și elimina toxinele. După aceste operațiuni se va face duș pentru a curăța pielea. Acest procedeu se va repeta timp de 3 luni de zile.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *Directia de Sanatate Publica Prahova

0244 543 433

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova

0244 594 600

Program audiențe:

Director medical – Luni, Miercuri, Vineri – orele 11:00 – 13:00

Manager – Marți, Joi – orele: 10:00 – 11:30 

Urmărește-ne !


Vizitează-ne !


Copyright by As Medica Bucov. All rights reserved.